Ministrul Sănătății: Aproape 15.000 de cazuri COVID-19, înregistrate în ultima săptămână, dublu față de săptămâna precedentă

Aproape 15.000 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în ultima săptămână, dublu față de săptămâna precedentă, a anunțat, luni, ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila. Totodată, începând de marți, vor fi reluate raportările zilnice privind evoluția pandemiei de COVID-19 în România.

Potrivit ministrului, 1.410 persoane cu COVID-19 sunt internate în unități medicale, reprezentând 5,84% din numărul de paturi din planul de reziliență. La ATI sunt internate 86 de persoane, din care 68 sunt nevaccinate anti-COVID-19. Sunt ocupate 4,66% paturi la ATI.

În ultima săptămână, au fost înregistrate 33 de decese.

De asemenea, 225 de copii infectatți cu SARS-CoV-2 sunt internați, niciunul la ATI.

„În ultimele trei săptămâni am avut o dublare săptămânală a numărul de cazuri. E un trend așteptat. Opinia noastră e că această creștere va mai dura 4-5 săptămâni”, a precizat ministrul Sănătății.

Gradul de pozitivare a testelor a ajuns la 12%, a precizat prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

„Probabil vom atinge din nou valori destul de importante ale gradului de pozitivitate, dar nu corelați aceste valori cu gravitatea cazurilor, că e o altă discuție. Repetăm aceleași indicații, circuitul necesar oricărei persoane care e simptomatică: se testează la medicul de familie sau solicită ambulanța, rezultatul pozitiv determină izolarea la domiciliu și consultarea medicului de familie”, a declarat ministrul Sănătății.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.