Ministrul Sănătății: Ar fi „normală şi binevenită” o compensare a vaccinurilor anti-HPV pentru femeile cu vârste între 18 şi 45 de ani

Ar fi „normală şi binevenită” o compensare a vaccinurilor anti-HPV pentru femeile cu vârste între 18 şi 45 de ani, susține ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

„Avem totuși un vaccin care indirect previne cancerul, pentru că 99% din cancerele de col uterin sunt provocate de infecția cu virusul HPV. Avem în  momentul de față un cadru legislativ care ne permite să decontăm vaccinurile, într-o proporție mai mică sau mai mare, depinde foarte mult de categoria căreia i se adresează. (…) Vaccinul anti HPV ar fi normal să se compenseze, din punctul meu de vedere ca om de sănătate publică, dar rămâne să avem punctul de vedere al Comitetului Naţional de Vaccinologie. Este demonstrat pe studii ştiinţifice, la femeile aflate în vârstă fertilă între 18 şi 45 de ani trebuie să creştem accesibilitatea şi o compensare parţială la această categorie cred că ar fi binevenită. Ne dorim să putem să dezvoltăm acest model de bună practică într-un viitor foarte apropiat, când vom avea un punct de vedere tehnic şi noi o să facem normele la legea care să ne permită acest lucru, să putem să decontăm vaccinurile”, a declarat ministrul Sănătății.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.