Ministrul Sănătății: Avem încă transmitere comunitară. Persoanele pozitive trebuie să se izoleze, primesc concediu medical

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat marţi, că încă există transmitere comunitară a noului coronavirus în România şi „trebuie să fim responsabili în gestionarea acestei situaţii”. Ministrul recomandă în continuare testarea pentru infecţia cu SARS-CoV-2.

„Păstrăm aceleași indicații de prezentare la medicul de familie pentru testare, sigur că testarea este în continuare dispnibilă. Pentru cei care au forme care predispun la un risc mai mare, forme medii sau persoane cu comorbidităţi adresabilitatea este la centrele ambulatorii de evaluare, pot primi acolo medicaţia antivirală specifică. (…) Recomandarea noastră strictă este pentru persoanele depistate pozitiv să se izoleze. Primesc concediu medical cinci sau şapte zile toţi cei care sunt pozitivi. Este o chestiune de responsabilitate, de bun simţ să nu te duci bolnav să infectezi alte persoane. (…) Avem încă transmitere comunitară şi trebuie să fim responsabili în gestionarea acestei situaţii”, a afirmat ministrul.

Ministrul Sănătății a recomandat purtarea măștii de protecție în spațiile deschise aglomerate, mijloacele de transport în comun, spațiile închise, inclusiv în unitățile sanitare, grădinițe, școli și universități, precum și spălarea mâinilor cu apă și săpun ori substanțe antiseptice.

„Dacă apar simptome de îmbolnăvire, trebuie să vă testați, mergeți la medicul de familie, în centrele de evaluare și tratament sau la Unitățile de Primiri Urgențe pentru a primi medicația adecvată. Nu luați medicamente fără recomandarea medicului”, a îndemnat ministrul Sănătății.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.