Ministrul sănătății caută modele de sisteme performante în Sultanatul Oman

Ministrul sănătății, Sorina Pintea, s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman, dr. Ahmed Mohammed Al-Saidi. Discuțiile au vizat un acord pe care România, prin Ministerul Sănătății (MS), ar putea să-l încheie în viitor cu Sultanatul Oman. De altfel, propunerea făcută de Sorina Pintea a fost agreată de ministrul sănătății din Oman, se arată într-un comunicat al MS.

„Din dorința de a îmbunătăți sistemul sanitar din România, consider că e extrem de utilă colaborarea cu țări în care există sisteme performante. În viitor, colaborarea cu Sultanatul Oman în domeniul sănătății va aduce beneficii sistemului de sănătate din România”, a declarat Sorina Pintea, citată în comunicatul de presă.

Acordul va viza cooperarea și schimbul de experiență în domeniul pregătirii profesionale a cadrelor medicale și al aprovizionării cu medicamente. De asemenea, în  colaborarea dintre cele două țări va fi prevăzut și schimbul de experiență în unele discipline medicale, precum cardiologie și diabet, după cum precizează MS.

Ministrul sănătății a vizitat și câteva instituții medicale din Oman. Sorina Pintea face parte din delegația Guvernului României, condusă de premierul Viorica Dăncilă, care se află într-o vizită oficială de trei zile în Sultanatul Oman.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.