Ministrul Sănătății: Cazul copilului din Pitești este o tragedie care nu trebuie să se mai repete

Victor Costache, Ministrul Sănătății, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul Ministerului și despre cazul copilului de la Pitești adus în comă la București în urma unui tratament stomatologic.

”Starea copilasului este critică, este internat la terapie intensivă. Este o tragedie care nu trebuie să se mai repete. Săptămâna viitoare ne întalnim cu Asociația medicilor stomatologi pentru a preveni astfel de evenimente”, a declarat ministrul.

”Exista o ancheta în curs, DSP a suspendat activitatea cabinetului (pe anestezie generală – n.r.), urmează o ancheta a colegiului medicilor. Este evident că anestezia generală nu se poate administra decât în anumite condiții. Substanta, este vorba despre propofol, se folosește exclusiv intraspitalicesc, nu o putem folosi într-un cabinet stomatologic. Tot ceea ce înseamnă anestezie generală se practică în clinici acreditate de ANMCS. Este clar că acolo au fost probleme mari, pe care le va evidenția ancheta. Nu vreau eu să mă pronunț acum”, a mai spus Victor Costache.

”Inspectorii sanitari au decis interzicerea activității de anestezie-analgosedare în toate cele 5 cabinete medicale din clinica stomatologică până la intrarea în legalitate având în vedere că în Autorizația Sanitară de Funcționare eliberată de DSP Argeș nu era înscrisă și activitatea de anestezie-analgosedare, și au sancționat clinica cu o amendă contravențională în valoare de 20 000 lei”, a transmis Ministerul Sănătății într-un comunicat dfe presă.

Copilul de la Piteşti, adus în comă la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din București, nu mai are activitate cerebrală. El respiră doar susținut de aparate a declarat pentru Sănătatea Press Group purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Dr. Raluca Alexandru.

”S-a efectuat, în prezența părinților, electroencefalograma, care a arătat lipsa activității cerebrale. Părinții au primit încă de Pitești această informație, în urma unui CT efectuat copilului. Din cauza hipoxiei prelungite s-a instalat insuficiența multiplă de organe”, a mai declarat medicul.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.