Ministrul sănătății cere reacții rapide în transferul pacienților critici

Ministerul Sănătății

Într-un apel adresat managerilor spitalelor din subordinea Ministerului Sănătății, Sorina Pintea și Raed Arafat pledează pentru o mai bună coordonare și pentru o reacție rapidă în cazurile de transfer interclinic al pacienților critici. Apelul vine la finalul întâlnirii pe care ministrul sănătății a avut-o cu reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență, ai Centrului Operativ pentru Situații de Urgență și managerii spitalelor aflate în subordinea MS.

„Vreau să găsim împreună soluții pentru evitarea disfuncționalităților. Nu trebuie ca pacienții să fie plimbați între spitale. Pentru un pacient critic orice secundă contează și înseamnă o șansă în plus la viață. Avem cazuri în care pacientul grav nu este preluat din cauza faptului că medicul de gardă nu dorește. Se creează astfel sincope și întârzieri care pot să devină vitale”, a declarat Sorina Pintea, conform unui comunicat de presă transmis de MS.

Ministrul sănătății a fost de acord cu punctul de vedere susținut de managerii unităților sanitare de urgență privind necesitatea unor spitale de suport care să preia pacienții stabilizați și care necesită tratament un timp îndelungat, pentru ca spitalele de urgență să poată elibera locurile pentru alți pacienți.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.