Ministrul Sănătății: Certificatul COVID, aplicat doar când situația epidemiologică o impune

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a declarat, vineri, că certificatul COVID va fi impus în funcție de situația epidemiologică, în situația în care crește rata de infectare cu coronavirus. Totodată, ministrul a precizat că accesul în biserici nu va fi condiționat de prezentarea acestui document.

„Certificatul verde, în primul rând, nu mai e verde, că cel verde e numai pentru călătoriile în spațiul comunitar. Deci, certificatul COVID rămâne de interes. Am discutat cu dl. Tătaru să găsim o formulă care să fie acceptată în Parlament și care să fie aplicată în momentul în care situația epidemiologică o impune”, a spus prof. dr. Alexandru Rafila.

Ministrul a confirmat că susține introducerea certificatului COVID doar atunci când crește numărul infectărilor cu SARS-CoV-2.

„Trebuie să existe cadrul legal, o lege care să fie votată în Parlament, iar aplicarea se produce când se îndeplinesc condițiile de creștere. Sunt lucruri cu care toată lumea a fost de acord. Nu vom utiliza un astfel de document în ce privește slujbele religioase. Părerea e unanimă. Avem nevoie de suportul Bisericii. Rolul educativ al Bisericii în respectarea regulilor e extrem de important și poate contribui la controlul pandemiei”, a mai declarat ministrul Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.