Ministrul Sănătăţii, despre criza legată de Euthyrox: Este un blocaj care se produce la nivelul importului

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, la Alba Iulia, întrebat despre discontinuitatea în aprovizionarea farmaciilor cu Euthyrox, că, în opinia sa, este un blocaj care se produce la nivelul importului, menţionând că au fost demarate anchete în acest sens la nivelul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România şi la cel al Direcţiei Politicii Medicamentului din minister.

„La nivelul Agenţiei Naţionale a Medicamentului am făcut schimbări, la nivelul Politicii Medicamentului din Ministerul Sănătăţii am făcut schimbări, avem anchete la aceste două direcţii. Din punctul meu de vedere, este un blocaj care se produce la nivelul importului, distribuitorului, până ajunge la farmacie”, a spus Nelu Tătaru citat de Agerpres.

Întrebat de jurnalişti când se va rezolva problema lipsei unui medicament vital pentru pacienţii cu afecţiuni tiroidiene, ministrul Sănătăţii a afirmat că a luat legătura cu producătorul şi, în prezent, s-a mărit producţia cu 20%.

„Noi sperăm să ajungă de la nivelul distribuitorului în farmacii, ca să-l găsească pacientul. Suntem într-o anchetă pe care o facem atât la nivelul Direcţiei de Politica Medicamentului, cât şi la Agenţia Naţională a Medicamentului”, a conchis Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.