Ministrul Sănătății, despre scenariile în care vor învăța elevii atunci când apare un caz pozitiv de coronavirus într-o clasă

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a explicat, sâmbătă, ce se întâmplă atunci când apare un caz pozitiv de coronavirus în rândul elevilor.

”Dacă se descoperă un caz pozitiv într-o clasă există două posibilităţi. În primul rând, toată clasa trece în învăţământ online, deci se permite accesul la educaţie, dar în format online, după care în a opta zi, pentru elevii vaccinaţi peste 12 ani se poate reveni în format fizic la şcoală”, a declarat Ioana Mihăilă.

”Pentru elevii nevaccinaţi, dar care vor şi sunt de acord să se testeze şi rezultatul testului este negativ, se poate veni fizic la şcoală. Iar pentru elevii nevaccinaţi, care nu vor să se testeze se poate asigura în continuare învăţământul online până în a 14-a zi. În fiecare dintre aceste situaţii, fiecare elev are posibilitatea  de a alege modul în care are acces la educaţie: faţă în faţă sau online”, a explicat ministrul Sănătății.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.