Ministrul Sănătății, despre cum vor învăța elevii atunci când apare un caz pozitiv de coronavirus

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a explicat ce se întâmplă atunci când apare un caz pozitiv de coronavirus în rândul elevilor.

„În ceea ce privește testarea și în ceea ce privește măsurile care se iau atunci când apare un caz pozitiv, fie că este un caz simptomatic diagnosticat în școală, fie că DSP sau părintele a anunțat școala că unul dintre copii s-a pozitivat, atitudinea este dacă vorbim de învățământul preșcolar și de claele de la pregătitoare, până la clasa a VI-a inclusiv , ca elevii din clasa copilului diagnosticat pozitiv să continue învățământul online timp de 14 zile, dar se poate reveni, începând cu ziua a opta prin testare antigen rapidă, în condițiile în care rezultatele acestor teste sunt negative. Această testare în ziua a opta se organizează în școli de către personaul medical al școlilor unde este disponibil sau prin mobilizarea echipelor de la DSP unde personalul nu este disponibil”, a declarat ministrul Sănătății.

Ioana Mihăilă a spus că în cazul părinților care refuză testarea în ziua a opta se prelungește învățământul online până în ziua a 14-a moment în care se întoarc la școală.

„Pentru copiii din clasa a șaptea, a opta și din învățământul liceal, la apariția unui caz pozitiv în școală eistă două situație, copiii care au fost vaccinați sau au trecut prin boală în ultimele 180 de zile și fac dovada pot continua să învețe față în față. Ceilalți copii trec în învățământul online la fel ca și clasele primare și până la clasa a VI-a pentru 14 zile dar cu posibilitatea testării și revenirii la școală începând cu ziua a VIII-a”, a explicat ministrul Sănătății.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.