Ministrul Sănătății, despre măsurile sanitare aplicate în școli: Am recomandat purtarea măștii de tip medical. Se permit și cele de tip textil

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, miercuri, că purtarea măștii de protecție rămâne obligatorie în interior. În acest sens este recomandată purtarea măștii medicale, însă sunt permise și măștile textile dacă acoperă corect nasul și gura.

„Am ajuns la un consens în ceea ce privește tipul de mască purtat. Am recomandat purtarea măștii de tip medical pentru că este standardizată, dar am revenit și cu câteva precizări despre condițiile pe care măștile de tip textil trebuie să le îndeplinească pentru a putea fi acceptate. Să fie adaptate feței și să acopere corect nasul și bărbia. Și am precizat că se interzic alte tipuri de dispozitive care uneori sunt folosite pe post de mască”, a explicat Ioana Mihăilă.

Ministrul a precizat că măsurile de prevenție se mențin, odată cu începerea școlii după data de 13 septembrie.

„Măsurile de prevenție se mențin. Discutăm aici despre distanțarea fizică, de aerisirea cvasi-permanentă a spațiiilor închise din școală, punând accent mai ales pe spațiile cu risc mare de transmitere, discutăm de locurile de luat masa și de sălile de sport. De menținerea obligativității purtării măștii în spațiile din interior. De asemenea, vizierele pot fi folosite doar de către profesor și doar în învățământul special atunci când este nevoie de vizualizarea feței”, a subliniat ministrul Sănătății.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.