Ministrul Sănătății, despre sincopele reclamate de medicii de familie în funcţionarea Registrului electronic pentru vaccinări: A fost implementat un soft nou

Ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a declarat, luni, că a fost implementat un nou soft în ceea ce privește Registrul electorinic de vaccinare, precizând că „au fost anumite greutăţi, ca la orice început”.

Declarațiile vin după ce mai mulți medici de familie au reclamat sincope în funcţionarea Registrului electronic pentru vaccinări

„Au fost discuţii legate de sporirea funcţionalităţii Registrului, e vorba de un nou soft, pilotat timp de o lună. Ca la orice început, au fost anumite greutăţi, sunt sigur că ele se vor rezolva. Dar în niciun caz – am văzut diverse exagerări că, de exemplu, toate CNP-urile şi toate datele copiilor vaccinaţi în ultimii 10 ani vor trebuie reintroduse manual – sunt simple speculaţii. Eu aş vrea să avem o abordare constructivă, nu o abordare distructivă. Ştiu că există colegi mai vocali, totdeauna nemulţumiţi de deciziile autorităţilor. Să ştiţi că şi noi încercăm, cel puţin în aceeaşi măsură ca şi dânşii, să ne facem datoria şi dacă apar inconveniente să încercăm să le reparăm”, a răspuns Alexandru Rafila.

Întrebat care ar fi orizontul de timp în care Registrul va redeveni complet funcţional, ministrul a răspuns:„ cât mai repede posibil”, precizând că mai multe instituţii publice sunt implicate în gestionarea acestuia.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.