Ministrul Sănătăţii, despre susținerea vaccinării anti-COVID de către reprezentanții cultelor

Ministrul Sănătăţii, prof. dr. Alexandru Rafila, şi-a exprimat încrederea că reprezentanţii cultelor vor avea o „abordare constructivă”, susţinând importanţa respectării regulilor sanitare, dar şi utilitatea vaccinării anti-COVID.

„Am avut discuţii cu reprezentaţii cultelor, a fost un eveniment la Templul Coral, acolo a fost o discuţie mai puţin aprofundată. Între timp, am avut şi discuţii separate cu reprezentanţii diverselor culte. Aici, iar a fost o chestiune de parteneriat. Noi am declarat că nu vom solicita acel certificat digital COVID la slujbele religioase. Libertatea religioasă, la fel ca şi nevoia de lucruri esenţiale, cum ar fi alimentele sau medicamentele, trebuie să fie pe acelaşi palier. Dar şi reprezentanţii cultelor, cu siguranţă, datorită acestei deschideri şi datorită acestei abordări, vor lucra ca să educe oamenii cu care vin în contact să respecte regulile şi nu ştiu dacă să promoveze, dar cel puţin să susţină că vaccinarea este un demers util, care poate proteja mai ales categorii la risc”, a precizat Rafila, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că mesaje legate de protejarea vârstnicilor, prin vaccinarea anti-COVID, ar putea fi promovate de către reprezentanţii cultelor.

„O să vedeţi că acest mesaj care, poate nu o să vină din partea cultelor, dar prin intermediul lor va fi promovat mesajul din partea Ministerului Sănătăţii, de exemplu: să ne protejăm vârstnicii, prin vaccinare. E un mesaj care cred că va avea un anumit impact, sperăm, în perioada ce urmează, mai ales că se apropie sărbătorile şi e important să le trecem cu bine, cu toţii. (…) Am avut o discuţie legată de parteneriat, de colaborare, de respect pentru toate cultele religioase. Sunt convins că şi din partea dânşilor va exista o abordare constructivă. Nu mă întrebaţi dacă în timpul slujbei se va discuta sau nu despre vaccinare, pentru că nu acesta a fost scopul demersului”, a declarat ministrul, la finalul ședinței de Guvern.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.