Ministrul Sănătății: Metodele actuale de detecție a anticorpilor pentru coronavirus nu sunt standardizate

Prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat că toate metodele de detecție a anticorpilor pentru coronavirus existente în momentul de față nu sunt standardizate și nu există o limită la care se poate spune că o persoană este sau nu protejată.

Ministrul Sănătății a spus însă că sunt speranțe că în viitorul „nu foarte îndepărtat” să avem o astfel de limită și de test recomandat, iar acum se lucrează la nivelul Uniunii Europene pentru a stabili acest lucru.

Prof. dr. Alexandru Rafila a spus că până în momentul acela nu avem altă soluție decât vaccinarea anti-COVID.

„Mulți oameni din România au făcut o boală, spunem noi, inaparentă, pentru că nu au avut simptome, nu știut că au trecut prin boală, s-au testat, nu se vaccinaseară și au găsit că au anticorpi. Poate că la unii există o imunitate care dă protecție, la mulți dintre ei nu există, nu avem de unde să știm lucrul acesta pentru că toate metodele de detecție a anticorpilor care sunt în momentul de față nu sunt standardizate, nu există limită, adică să spui: cine are anticorpi pentru limita asta este proteja, cine are mai puțin nu este protejat. Nu există astfel de referință de limită și nu există nicio metodă standardizată, dar sunt speranțe ca în viitorul nu foarte îndepărtat să avem o astfel de limită și de test recomandat. Se lucrează la nivelul Uniunii Europene pentru a stabili acest lucru, dar până în momentul acela nu avem soluția decât vaccinarea. Am trecut printr-o boală care a fost manifestă, am stat nu numai în izolare, am făcut tratament două săptămâni, ulterior m-am vaccinat și nu am avut niciun fel de problemă, niciun fel de reacție adversă după ce m-am vaccinat, așa că și dacă am trecut prin boală și nu am știut, sau dacă am trecut prin boală și am știut, recomandarea este vaccinarea pentru că dublează, dacă vreți, imunitatea, și practic, atunci chiar nu aveți niciun fel de problemă, într-un viitor o să fiți foarte bine protejați”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila, în cadrul unei dezbateri pe tema vaccinării.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.