Ministrul Sănătății din Franța, vaccinat cu doză booster Pfizer după ce prima doză a fost cu ser AstraZeneca iar rapelul cu Moderna

Ministrul Sănătății din Franța, Olivier Veran, a primit marţi doza booster anti-COVID-19 cu ser produs de Pfizer, după ce în februarie a primit o primă doză de vaccin AstraZeneca iar rapelul a fost făcut cu vaccinul Moderna la începutul lunii mai.

Ministrul Veran, medic cardiolog, a dorit astfel ”să transmită un semnal” milioanelor de francezi eligibili pentru vaccinarea cu doze booster, informează Huffingtonpost.fr, scrie Agerpres.

”Am profitat pentru a face în acelaşi timp, în celălalt braţ, un vaccin antigripal”, a precizat ministrul francez. Vaccinul aantigripal a fost făcut la patru zile de la debutul campaniei de vaccinare împotriva gripei sezoniere în Franţa.

”Mă protejez pe mine însumi, le protejez pe persoanele cu care intru în contact. Şi vă trimit un semnal, îndemnându-vă să mergeţi să vă vaccinaţi”, a adăugat Olivier Veran.

în Franța, în contextul în care cifrele epidemiologice au început din nou să crească uşor în Franţa, aproximativ 2,5 milioane dintre cele 6,8 milioane de persoane eligibile s-au vaccinat deocamdată cu doze booster, la cel puţin şase luni după ce au primit a doua doză. Rezidenţii eligibili sunt persoanele de peste 65 de ani, cele diagnosticate cu boli grave şi comorbidităţi, persoanele din centrele de îngrijire şi personalul sanitar.

”Însă ritmul de vaccinare se intensifică”, a declarat Olivier Veran, remarcând cele ”100.000 de doze de supra-rapel pe zi” şi ”creşterea numărului de programări”. Ca urmare, francezii de peste 65 de ani sunt ”în majoritatea lor” vaccinaţi, precum şi 64% dintre vârstnicii care locuiesc singuri şi 63% dintre cei internaţi în centre de îngrijire.

Cei mai reticenţi dintre francezii eligibili pentru cea de-a treia doză de vaccin, indiferent de vârstă, sunt cei care au ales să se vaccineze cu serul monodoză produs de Johnson&Johnson. Aproape un milion de persoane din Franţa s-au vaccinat cu Johnson&Johnson şi doar 20% dintre ei s-au programat până în prezent pentru a primi o doză suplimentară.

Guvernul francez aşteaptă deocamdată recomandările comitetului său de experţi privind integrarea dozei booster în paşaportul sanitar, recomandări care urmează să fie anunțate în câteva zile, potrivit ministrului Olivier Veran.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.