Ministrul Sănătății, discuții cu reprezentanții Pfizer pentru a aduce în România pastila anti-COVID a companiei americane

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a avut joi o întâlnire cu reprezentanții Pfizer în vederea asigurării cât mai rapide în România a pastilei anti-COVID-19, aprobată în SUA.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, în vederea pregătirilor pentru valul cinci al pandemiei, prof. dr. Alexandru Rafila a avut joi o întâlnire cu reprezentanții companiei Pfizer pentru a identifica soluții în vederea asigurării cât mai rapide a tratamentului pentru pacienții români.

Paxlovid este un antiviral cu administrare orală, aflat în procedură de autorizare la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

Tratamentul este recomandat pacienților care au un risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii. Studiile arată că reduce riscul de spitalizare și de deces cu aproape 90% dacă este administrat în primele zile de boală.

„Vaccinarea rămâne principala modalitate prin care putem limita pandemia, alături de alte măsuri de sănătate publică, asigurarea testării și a tratamentului în ambulator”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.