Ministrul Sănătății: Doar 1 din 8 pacienți internați la ATI este infectat cu varianta Delta

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a declarat luni că numărul pacienților internați la ATI infectați cu varianta Delta a SARS-CoV-2 este tot mai mic, doar 1 din 8 pacienți având acest tip de tulpină.

”Personal mă așteptam la o proporție mai mare de tulpini Delta, dar doar 1 din 8 pacienți internați la Terapie Intensivă are infecție cu tulpina Delta”, a declarat ministrul Sănătății în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, ministrul a mai spus că varianta Omicron este dominantă, aceasta fiind prezentă în peste 90% din totalul secvențierilor.

”Tulpina Omicron este dominantă la peste 90% din totalul secvențierilor. Am făcut și un proiect care a însumat peste 350 de probe recoltate de la pacienți dins ecții d eTerapie Intensivă din toată țara, deci au fost de la nivel național prelevate aceste probe. Ele au fosta duse și secvențiate la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, iar rezultatul preliminar, pentru că încercăm să avem și niște rezultate mai amănunțite apropo de profilul genetic al tulpinilor izolate în funcție de localizare, arată că 87,5% au fost tulpini Omicron și 12,5% tulpini Delta”, a mai precizat ministrul Rafila.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.