Ministrul Sănătății: Există preocupări legate de accesul la servicii medicale în spitale pentru pacienții cu alte patologii decât COVID

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a declarat că în această perioadă, la minister, există preocupări legate de accesul la servicii medicale pentru pacienții cu alte patologii, pe măsură ce gradul de ocupare a spitalelor de către pacienții COVID-19 a scăzut.

„Evaluăm la Ministerul Sănătății, în momentul de față, capacitatea de răspuns la nivelul spitalelor, avem un mecanism flexibil, adică în această perioadă ne preocupă accesul la servicii medicale pentru pacienții cu alte patologii, pe măsură ce gradul de ocupare a spitalelor de către pacienții COVID-19 a scăzut și facem lucrul acesta chiar în această săptămână”, a afirmat ministrul Sănătății.

Totodată, prof. dr. Alexandru Rafila a mai spus că se dezvoltă un proiect care să permită testarea extinsă la nivelul medicilor de familie a tuturor persoanelor care sunt simptomatice sau care au fost contacți ai unor persoane infectate.

„Dezvoltăm în același timp, împreună cu medicii de familie un proiect care să permită testarea extinsă la nivelul medicilor de familie a tuturor persoanelor care sunt simptomatice sau care au fost contacți ai unor persoane infectate, de asemenea, procedurile legate de tratamentul, de evaluarea și de tratamentul ambulatoriu al acestor pacienți, încât presiunea pe spitale, într-o eventuală intensificare a circulației virusului să fie mai mică”, a declarat ministrul Sănătății, în deschiderea ședinței de Guvern.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.