Ministrul Sănătăţii: Există spitale construite între anii 1890-1950, cu instalaţii electrice nerevizuite

Ministrul Sănătăţii, prof.dr. Alexandru Rafila, a declarat că a primit recent un raport din care reiese că în România există spitale cu instalaţii electrice nerevizuite, care sunt construite între anii 1890-1950.

„Se face în permanenţă o evaluare a secţiilor de terapie intensivă. Chiar am un raport foarte recent, apropo de situaţia instalaţiilor electrice care deservesc aceste secţii de terapie intensivă. Am fost şi eu tulburat citind acest raport – probabil o să vă punem la dispoziţie informaţii: există spitale care au instalaţii electrice nerevizuite, care sunt construite în intervalul 1890-1950. Oricât nu mă pricep eu la chestiunea cu instalaţiile electrice, cred că oricine îşi dă seama că astfel de spitale au probleme foarte serioase în ceea priveşte siguranţa pacienţilor”, a arătat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă.

Prof.dr. Alexandru Rafila a menţionat că ministerul nu poate renunţa la aceste spitale, dar a făcut apel inclusiv la autorităţile locale pentru a fi remediate problemele existente.

„Singurul lucru pe care putem să îl facem – şi am făcut apel şi în scris către toate direcţiile de sănătate publică şi, implicit, spitale: să vadă exact cum putem ajuta şi cum pot ajuta şi autorităţile locale, astfel încât să asigurăm o cât mai bună siguranţă a pacienţilor din punct de vedere al siguranţei la incendiu, legat de instalaţiile electrice, legat de instalaţiile de oxigen. Ştiţi bine că, în perioada de vârf, consumul de oxigen a crescut incredibil de mult în România”, a spus el.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.