Ministrul Sănătăţii: Gradul mediu de 16% de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID-19, la nivel național

Ministrul Sănătăţii, prof.dr. Alexandru Rafila, a declarat vineri că la nivel naţional se înregistrează un grad mediu de 16% în ceea ce priveşte ocuparea paturilor destinate pacienţilor COVID-19, cea mai mare valoare fiind în Suceava – 34%.

Precizările au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă comune susţinute alături de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pe tema noului ordin comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii privind siguranţa sanitară în mediul şcolar. Potrivit acestuia, desfăşurarea cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ preuniversitar/conexe va fi permisă în funcţie de rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19.

„Am prevăzut o situaţie în care şcolile dintr-un judeţ se închid atunci când 75% dintre paturile destinate COVID, conform planului de rezilienţă, sunt ocupate”, a spus ministrul Sănătății.

Prof.dr. Alexandru Rafila a menţionat că situaţia ocupării paturilor va fi publicată pe site-ul fiecărei direcţii de sănătate publică. Vineri, cel mai ridicat grad de ocupare a paturilor se înregistra în judeţul Suceava (34%), urmat de Cluj (28%). În Bucureşti şi Ilfov gradul de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID este 16%.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.