Ministrul sănătății: Institutul Clinic Fundeni face performanță în sistemul medical

„Institutul Clinic Fundeni face performanță și faptul că vorbim de performanță în sistemul medical românesc este încurajator. Apreciez activitatea cadrelor medicale din această unitate etalon și vă asigur că Ministerul Sănătății va rămâne un partener de încredere și pe viitor. Suntem aici pentru pacienți și facem totul pentru ca aceștia să poată beneficia de servicii medicale de calitate”, a declarat ministrul sănătății, Sorina Pintea, în cadrul manifestării „Zilele Institutului Clinic Fundeni”, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății (MS). Evenimentul se desfășoară în perioada 3–5 octombrie la Palatul Parlamentului.

Zilele Institutului Fundeni au debutat cu o conferință-dezbatere cu tema: Institutul Clinic Fundeni – unitate strategică în dezvoltarea sistemului public medical românesc. Conferința s-a desfășurat sub egida Guvernului României, a Ministerului Sănătății, precum și a Comisiei pentru Sănătate Publică a Senatului și a Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților. La conferință au participat reprezentanți ai personalului medical și auxiliar al Institutului Clinic Fundeni, autorități din sănătate, manageri și directori medicali de spitale precum și membri ai asociațiilor de pacienți.

„Institutul Clinic Fundeni reprezintă una dintre cele mai importante unități medicale românești cu veche tradiție în patologia cardiovasculară, gastrointestinală, digestivă, hepatică, urologică, renală, hematologică, neurologică, pediatrică, radiologică. Este singurul institut în care se efectuează trei tipuri de transplant: hepatic, renal și medular”, se arată în comunicatul MS. Toate specialitățile clinice existente în cadrul Institutului asigură tratament ultraspecializat, preluând pacienți din toată țara. 70% dintre aceștia sunt pacienți din afara capitalei, iar 30% din numărul total al pacienților provine din mediul rural.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.