Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă: Problema nu este legată doar de numărul de paturi ATI, ci și de echipele medicale pregătite să trateze pacienții din ATI

Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat joi dimineață că situația actuală din secțiile de terapie intensivă nu este legată numai de numărul de paturi, ci și de resursa umană. Ministrul a mai spus că în cursul zilei de joi se va realiza și o reevaluare a situației din București din acest punct de vedere.

”Problema nu este legată doar de numărul de paturi, ci și de echipele de medici și asistente medicale pregătite să trateze în mod corespunzător pacienții din secțiile de terapie intensivă. Astăzi (joi – n.r.), împreună cu doamna director de la Asistență Medicală vom reevalua care este situația în București, pentru că înțeleg că acolo este cea mai mare problemă, și vom vedea dacă putem cumva să redimensionăm și să regândim secțiile de terapie intensivă”, a declarat presei ministrul Ioana Mihăilă, la intrarea în sediul Ministerului Sănătății.

În ceea ce privește lipsa de personal și o eventuală soluție pentru a acoperi necesarul de specialiști, mai ales acum în pandemia de COVID-19, noul ministru a declarat: ”Durează 11 ani să pregătim un medic, cu anii de facultate și cu cei cinci ani de rezidențiat. E evident că nu avem cum să rezolvăm lucrurile nici d epe o lună pe alta și nici chiar de pe un alt pe altul. Colegii mei au făcut toate eforturile să crească numărul de paturi, să facă locuri în terapiile intensive care erau non-COVID, au modificat deja structurile spitalelor COVID și non-COVID, și lucrurile sunt un pic mai bine decât erau înainte.”

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.