Ministrul Sănătății: La gradul de transmisibilitate al acestei tulpini Omicron, este aproape imposibil să nu te infectezi

„La gradul de transmisibilitate al acestei tulpini Omicron, este aproape imposibil să nu te infectezi”, a declarat ministrul Sănătăţii, prof. dr. Alexandru Rafila.

„Gândiţi-vă că se infectează persoane vaccinate şi persoane nevaccinate. Noi nu am avut niciun fel de informaţii despre acest virus. El a venit pe un teren, şi asta este problema acestui virus, a venit pe un teren imunologic, dacă vreţi, virgin, în care nu aveam niciun fel de reactivitate. Între timp, avem, pentru că sunt multe persoane care s-au îmbolnăvit inaparent. Au făcut sau nu au făcut nimic sau a fost o chestie tranzitorie de câteva ore trecerea lor prin infecţie. Aceste persoane au trecut prin boală, deci au o memorie imună faţă de acest virus şi dacă se reîmbolnăvesc o fac mult mai eficient sau nu se reîmbolnăvesc. Este o situaţie cu totul diferită”, a spus prof. dr. Alexandru Rafila, duminică, la un post de televiziune.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.