Ministrul Sănătății: Măsurile de relaxare, primul pas din parteneriatul populației și al agenților economici cu autoritățile

Ministrul Sănătății, prof.dr.Alexandru Rafila, a declarat la finalul ședinței de Guvern că „măsuri care par de relaxare” trebuie să fie primul pas din parteneriatul populației și al agenților economici cu autoritățile.

Ministrul a mai spus că efectele pandemiei nu pot fi controlate mai bine decât dacă există acest parteneriat.

„România a luat aceste măsuri care par de relaxare – prelungirea programului agenților economici cu o oră, mărirea pragului de ocupare de la 30% la 50% la săli. De asemenea, certificatul COVID include acum și testarea. Mesajul important e următorul: măsurile trebuie să fie primul pas din parteneriatul populației, agenților economici cu autoritățile.Consecințele pandemiei nu pot fi controlate mai bine, și sunt multe exemple din alte țări, decât dacă există acest parteneriat și încredere”, a afirmat ministrul.

Acesta a mai spus că deschiderea venită din partea Guvernului e rezultatul dorinței ca viața să fie cât mai aproape de normalitate, dar nu pot fi ignorate pericolele.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, marţi, prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 decembrie, stabilind printre altele eliminarea interdicţiilor de circulaţie pe timpul nopţii, renunţarea la portul măştii în spaţiile deschise cu excepţia celor aglomerate, creşterea capacităţii de la 30% la 50% în cazul cinematografelor, teatrelor, activităţilor sportive şi al altor activităţi.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.