Ministrul Sănătății: Ne dorim să menținem școlile deschise, cu adaptarea în funcție de evoluția epidemiologică

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a declarat că se dorește menținerea școlilor deschise, cu adaptarea modului în funcție de evoluția epidemiologică și de particularitățile noi ale tulpinii Omicron.

„Ne dorim, așa știu cel puțin din tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii doi ani, să menținem școlile deschise, nu cu orice preț, ci trebuie să adaptăm modul în care deschidem școlile sau le menținem deschise în funcție de evoluția epidemiologică, dar și de particularitățile noi ale tulpinii Omicron, care au schimbat tablouri -dacă vă uitați ce se întâmplă și în România și în alte țări – față de trecut”, a declarat Ministrul Sănătății.

Afirmațiile ministrului Sănătății vin în contextul în care, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat hotărârea prin care a abilitat ministerele Educaţiei şi Sănătăţii să modifice ordinul comun care reglementează desfăşurarea cu prezenţă fizică a cursurilor şcolare astfel încât aceasta să fie permisă în funcţie de rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital pentru pacienţii cu infecţie COVID. Școala ar urma să se desfăşoare online acolo unde mai mult de 75% din paturi sunt ocupate.

„De ce 75%? Pentru că a fost o evaluare a colegilor din zona de sănătate publică și de asistență medicală, care consideră că atingerea acestui prag trebuie să ducă la luarea unei măsuri care să reducă transmisibilitate brusc și atunci vom solicita această decizie de închidere a școlii pentru un interval de timp care să ducă la scăderea până la 70%. Este important să fie o diferență sensibilă atunci când se redeschide școala, să nu fie situația ca săptămâna viitoare se închid din nou. Este bine să fie continuitate pentru procesul de învățământ”, a declarat ministrul Sănătății.

Acesta a mai spus că dacă se întâmplă suspendarea activității în jumătate din clasele dintr-o școală, din cauza infectărilor, atunci toată școala intră în online.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.