Ministrul Sănătății: Nu cred că vom ajunge într-o situaţie similară cu cea înregistrată acum un an în privinţa infectărilor cu noul coronavirus

Ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, consideră că nu se va ajunge într-o situaţie similară cu cea înregistrată anul trecut în ceea ce priveşte infectările cu noul coronavirus. „Formele de boală, inclusiv ale tulpinilor care circulă în China în momentul de faţă, nu sunt mai grave, nu reprezintă în momentul de faţă un pericol mai mare în ceea ce priveşte spitalizarea”, a precizat ministrul.

Potrivit ministrului, majoritatea infecţiilor sunt uşoare, iar tulpinile care circulă în Europa sunt similare cu cele din China.

„Nu cred că o să ne întoarcem la situaţia din anii trecuţi, chiar dacă numărul de cazuri va creşte semnificativ, pentru că formele de boală, inclusiv ale tulpinilor care circulă în China în momentul de faţă, nu sunt mai grave, nu reprezintă în momentul de faţă un pericol mai mare în ceea ce priveşte spitalizarea. Majoritatea infecţiilor sunt uşoare şi tipurile circulante, că discutăm de fapt de subtipuri ale variantei Omicron din momentul de faţă, cele care circulă în Europa sunt similiare şi cu cele care circulă în China. Personal nu cred că vom ajunge într-o situaţie similiară cu cea care a fost înregistrată în urmă cu un an”, a declarat ministrul Sănătăţii, miercuri, la un post de televiziune.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.