Ministrul Sănătății: Nu există o coordonare a asistenţei medicale spitaliceşti pediatrice

Ministrul Sănătăţii, prof. dr. Alexandru Rafila, a declarat, vineri, că, la nivel național, ar trebui să existe o coordonare a asistenței medicale spitalicești pediatrice. „Dacă lucrăm ca să coordonăm activitatea de asistenţă medicală pentru adulţi, trebuie să facem acelaşi lucru şi pentru copii”, a subliniat ministrul.

„Nu există niciun fel de coordonare a asistenţei medicale spitaliceşti pediatrice – şi nu mă refer doar la COVID – la nivelul Capitalei şi la nivelul ţării. Dacă lucrăm ca să coordonăm activitatea de asistenţă medicală pentru adulţi, trebuie să facem acelaşi lucru şi pentru copii. (…) Unele spitale sunt la primărie, altele la minister. Această coordonare, din păcate, nu există şi ea trebuie să existe, pentru că un pacient nu este interesat de cine coordonează spitalul, cine este proprietarul spitalului, ci este interesat de accesul la servicii de sănătate”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila, într-o conferință de presă.

Ministrul Sănătăţii a vizitat, vineri, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Rafila a discutat cu echipa de conducere şi şefii de secţie despre pregătirea unităţii sanitare în acest context epidemiologic şi a mers în mai multe secţii.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.