Ministrul Sănătății: Probabil că Guvernul va propune ca masca să nu mai fie obligatorie în spațiile deschise neaglomerate

România este pe o pantă descendentă a valului al treilea al pandemiei de COVID-19, dar nu înseamnă și că am scăpat de pericol, afirmă ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

„Suntem pe panta descendentă a valului trei. Nu înseamnă că am scăpat, dar că ne așteptăm ca în perioada imediat următoare să ne fie un pic mai ușor. Nu înseamnă că am scăpat, ar fi prematur să spunem asta”, a declarat Ioana Mihăilă, miercuri seară, la un post de radio.

Scăderea numărului de cazuri noi  și situația înregistrată în secțiile ATI vor veni cu măsuri de relaxare, între care permiterea cât mai multor copii să meargă la școală, a afirmat Ioana Mihăilă.

Potrivit ministrului Sănătății, autoritățile iau în calcul eliminarea obligativității de a purta masca de protecție în spațiile deschise neaglomerate.

„Purtarea măștii în spațiile deschise neaglomerate este un aspect, o situație în care riscul de transmitere este redus și probabil aceasta va fi una dintre primele măsuri de relaxare care vor fi propuse de Guvern. Spațiul deschis înseamnă în aer liber. Probabil va fi mai greu de definit neaglomerat, dar poate că am recomanda mai multă precauție și purtarea măștii în care se desfășoară evenimente cu mulți spectatori, acolo nu mai putem vorbi de a merge relaxați și de a renunța la mască, la evenimentele sportive, acolo clar (…) sau în stațiile de autobuz, dacă sunt aglomerate”, a adăugat ministrul Sănătății.

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 930 de cazuri COVID-19, în urma a 34.543 de teste, potrivit datelor transmise, miercuri, de Grupul de Comunicare Strategică. Totodoată, 98 de personae au decedat, iar la terapie intensivă sunt internați 874 de pacienți.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.