Ministrul Sănătății: Problematica resurselor umane nu are o rezolvare imediată

Ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a afirmat, cu prilejul lansării Inițiativei România Contează, că problematica resurselor umane nu are o rezolvare imediată. „Cred că partea cea mai dificilă este reprezentată de repartiţia teritorială a medicilor în ţara noastră”, a subliniat ministrul.

„Respect pentru tagma medicală, acesta este lucrul de care cred că avem nevoie. (…) Noi trebuie să lucrăm pentru ca oamenii să aibă încredere în noi, să vină cu încredere să le acordăm servicii medicale. Cred că este lucrul cel mai important. Problematica resurselor umane nu are rezolvări instantanee”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Ministrul a amintit de împărţirea inegală în ceea ce priveşte accesul la servicii medicale dintre centrele universitare şi restul judeţelor.

„Cred că partea cea mai dificilă este reprezentată de repartiţia teritorială a medicilor în ţara noastră. Bucureştiul are de patru ori mai mulţi medici pe cap de locuitor decât multe dintre judeţele acestei ţări. Este clar că accesul la servicii de sănătate este diferit între Capitală, între centrele universitare şi multe dintre judeţele ţării. Din această cauză, cred că implicarea autorităţilor locale este esenţială şi m-aş bucura, o să fac demersuri în acest sens, dar cred că şi universităţile de medicină şi farmacie şi organizaţiile profesionale… Să încercăm să dezvoltăm un parteneriat în interesul oamenilor din această ţară ca să aibă acces la servicii medicale. (…) Personalul medical reprezintă combustibilul pentru sistemul de sănătate. Fără personal medical, investiţiile nu îşi vor arăta în niciun fel eficienţa”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătății a participat, joi, la evenimentul de lansare a Inițiativei România Contează, o campanie dedicată medicilor, lansată de Colegiul medicilor din Municipiul București, în contextul Zilei Mondiale a Sănătății, marcată anual la 7 aprilie.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.