Ministrul Sănătăţii: Se va face o analiză „la sânge” a cauzelor incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa

Cseke Attila

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, că se va face o analiză „la sânge” privind cauzele incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa şi vor fi luate măsuri în consecinţă.

„Este un eveniment nefericit, nedorit. (…) Din acest raport, categoric, trebuie să tragem învăţămintele, indiferent de cauza acestui incendiu. (…) Din ceea ce ştim, cele nouă persoane decedate sunt de pe Secţia de terapie intensivă. Aceasta este informaţia certă. (…) Nu pot să le transmit decât condoleanţe şi faptul că se va face o analiză la sânge, o verificare la sânge a cauzelor acestui incendiu şi, în funcţie de cauze, vor trebui luate măsuri”, a afirmat Cseke Attila, într-o conferinţă de presă, la Ministerul Sănătăţii.

El a precizat că transferul pacienţilor din spital a fost asigurat. „Toţi pacienţii au fost transferaţi la Spitalul Judeţean Constanţa, la Spitalul de Pneumoftiziologie Constanţa, respectiv se activează un spital mobil al ISU”, a explicat el.

Potrivit ministrului, în această săptămână, la Constanţa se vor suplimenta paturile ATI cu încă zece, măsura fiind stabilită anterior incendiului de vineri.

„Suntem după trei săptămâni la mai mult decât dublarea numărului de paturi la ATI COVID. Este nevoie de un efort comun susţinut atât de autorităţile locale, cât şi de managerii de spitale, DSP, MS, DSU, toată lumea. Lucrăm la acest lucru în fiecare zi. La Constanţa, în această săptămână, a fost trimisă şi unitatea mobilă ATI. (…) Vom mai avea până la zece paturi ATI pe Constanţa, care nu au niciun fel de legătură cu evenimentul nefericit de astăzi”, a precizat Cseke Attila.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.