Ministrul sănătății și președintele CNAS s-au întâlnit la discuții cu reprezentanții Federației Sanitas

Miercuri, 13 martie, peste 280 de membri ai Federației Sanitas din România, din județele Arad, Bacău, Brăila, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Iași, Olt, Timiș, precum și din Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR au protestat în fața Ministerului Sănătății pentru susținerea drepturilor salariale ale angajaților din sănătate și asistență socială.

Ministrul sănătății, Sorina Pintea, s-a întâlnit cu liderii sindicatului Sanitas pentru a discuta revendicările care au generat programul de proteste. În partea a doua a întâlniri, acestora s-a alăturat și președinta Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adriana Cotel, au declarat reprezentanții Sanitas.

Delegația sindicală a insistat asupra necesității asigurării finanțării creșterilor salariale prin transfer de la bugetul statului, prin CNAS – în calitate de gestionar al Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Ministerul Sănătății a agreat, în principiu, această soluție și s-a angajat să o prezinte în fața celorlalți reprezentanți ai guvernului.

„O parte din revendicările pe care salariații din sănătate le-au prezentat azi sunt cunoscute de Ministerul Sănătății și discutate, de altfel, cu liderii organizațiilor încă de la începutul anului. Negocierea contractului colectiv de muncă, unul din punctele de pe ordinea de zi, va fi reluată. Ea a fost suspendată  la solicitarea sindicatelor. Există o serie de revendicări care nu fac obiectul discuției cu Ministerul Sănătății și de aceea le voi înainta colegilor din guvern și le vom discuta, având în vedere cerințele pe care liderii de sindicat le-au prezentat astăzi”, a declarat Sorina Pintea după întâlnire. „Dorim ca pacientul să fie cât mai bine îngrijit. Eu cred că astăzi am avut o discuție constructivă și consider că nu trebuia să ajungem la pichetări pentru a avea acest dialog. Dar mă bucur că am putut să am discuții directe și sincere cu liderii de sindicat din teritoriu care au pichetat astăzi Ministerul Sănătății”, a mai spus Sorina Pintea.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.