Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: Este nevoie de o asociație a spitalelor

Este nevoie de o asociație a spitalelor din România. Este mesajul transmis de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în deschiderea primei ediții a Forumului Național al Spitalelor. Din punctul său de vedere acesta ar trebui să fie unul dintre obiectivele forumului.

“Vreau să discut cu reprezentantul acestei asociații. Vreau să îl pun la masa pe acest reprezentant, să negocieze inclusiv cu ministrul Finanțelor”, a subliniat oficial.

“Empatie, schimbarea mentalităților. În primul rând schimbarea mentalităților, pentru că aceasta ne va aduce și empatie (…). Așa ceva nus e cumpără”, a cerut ministrul.

Sorina Pintea a atras atenția că a primit numeroase sesizări, la Ministerul Sănătății, de la pacienți cărora spitalele le-au cerut să își cumpere medicamente.

“Am făcut verificări. Spitalele respective aveau excedent financiar, deci puteau să le cumpere. Nu știu de ce nu o făceau”, a atras atenția ministrul.

Sorina Pintea a explicat că anul trecut a fost anul investițiilor în oameni, anul acesta al investițiilor în echipamente, iar anul viitor al extinderii programelor naționale.

În ceea ce privește lipsa de personal, ea a atras atenția managerilor că pot să scoată locurile disponibile la concurs.

În mesajul său de deschidere, ea a felicita salariile mici.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.