Ministrul Sănătății: Starea pacienților transferați de la unitatea mobilă de ATI de la Spitalul „Victor Babeș” este stabilă

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că starea celor cinci pacienți transferați luni de la unitatea mobilă de ATI de la Spitalul „Victor Babeș” către alte spitale este în acest moment stabilă, iar Ministerul Sănătății va urmări starea lor pentru următoarele zile.

” Încă din primul moment din care am fost anunțat de către secretarul de stat în coordonarea căreia se află centrul operativ pentru situații de urgență, am sunat pentru a mă asigura că pacienții vor fi transferați în alte spitale din București în care să poată fi îngrijiți. Acesta este primul lucru pe care l-am făcut imediat după ce am aflat, apoi am plecat către spital”, a declarat ministrul Sănătății, în cadrul unei conferințe de presă.

În ceea ce privește cauza tragediei de la Spitalul „Victor Babeș”, ministrul Voiculescu a spus că există o anchetă în desfășurare, preluată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București, iar primele date tehnice au fost comunicate aseară de către secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat.

„Preocuparea noastră este întotdeauna pentru pacienți, indiferent în ce unitate sanitară s-ar afla aceștia. Știm deja că sistemul sanitar este suprasolicitat, oamenii sunt, cu siguranță obosiți, echipamentele sunt la limită, dar niciuna dintre acestea nu justifică o tragedie”, a afirmat ministrul Sănătății.

Acesta a precizat că a solicitat azi la Direcția de Sănătate Publică a municipiului București avizul de funcționare a unității mobile de terapie intensivă.

„DSP a eliberat în data de 9 aprilie avizul de funcționare temporar, pe perioada stării de alertă, la fel ca în alte cazuri. Din punctul de vedere al raportului DSP, în urma evaluării documentației și a expertizării, unitatea mobilă de ATI respectă normele de igienă și de sănătate publică”, a spus ministrul.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.