Ministrul Sănătății: Sustenabilitatea sistemului de sănătate se bazează pe dezvoltarea politicilor preventive

Sustenabilitatea sistemului de sănătate se bazează pe dezvoltarea politicilor preventive a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, prof. dr. Alexandru Rafila.

„Trebuie să înţelegem că sustenabilitatea sistemului de sănătate se bazează pe dezvoltarea politicilor preventive şi serviciilor ambulatorii, pentru că ele sunt singurele care pot să ţină costurile sub control”, a afirmat prof. dr. Alexandru Rafila, la Forumul Economic România – SUA, citat de Agerpres.

Ministrul a dat exempluul Statelor Unite ale Americii, care „au cea mai mare cheltuială cu sănătatea din lume”. Rafila a precizat că „19% dintr-un PIB enorm sunt alocate Sănătăţii în Statele Unite”.

Ministrul Sănătății a precozat că întotdeauna procentul de creştere a cheltuielilor de sănătate este mai rapid decât creşterea PIB și a subliniat importanţa unor politici în Sănătate care să nu se schimbe în acelaşi timp cu guvernele.

„Trebuie să înţelegem că trebuie să depăşim ciclurile politice, trebuie să fie o politică ce să transcendă schimbările de guverne sau de miniştri. Gândiţi-vă că în România am avut, în doi ani de zile, şase miniştri ai Sănătăţii”, a spus prof. dr. Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.