Ministrul Sănătății: Transparența și sinceritatea în comunicare sunt esențiale pentru recâștigarea încrederii

Noul ministru al Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a subliniat joi seară la preluarea mandatului cât de importantă este transparența în comunicare pentru a recâștiga încrederea populației în sistemul de sănătate și în autorități.

”Transparența și sinceritatea în comunicare sunt esențiale pentru recâștigarea încrederii în autorități și în sistemul de sănătate”, a declarat prof. dr. Rafila.

Totodată, ministrul Sănătății a mai declarat că este ”incredibil ca o ţară din UE să înregistreze cel mai mare număr de decese raportat la populaţie” și că trebuie găsite soluții astfel încât în 2022 să găsim drumul spre normalitate.

”Am fost foarte afectat de sutele de morţi care s-au înregistrat zilnic în ţara noastră. Pare incredibil ca o ţară din Uniunea Europeană să înregistreze cel mai mare număr de decese raportat la populaţie. Și trebuie să ne pregătim să facem tot ceea ce putem încât acest lucru să nu se mai repete și să dăm și o speranță oamenilor că în cursul anului 2022 găsim și drumul spre normalitate. Este important nu numai din punct de vedere al sănătății, ci și din punct de vedere al economiei. Toate analizele arată că acele țări care gestionează bine pandemia sunt cele care au șansa unei reveniri economice și a unei dezvoltări sănătoase a economiei”, a declarat noul ministru al Sănătății.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.