Ministrul sănătății trimite corpul de control la Spitalul Universitar de Urgență Elias

Sorina Pintea a anunțat că va trimite corpul de control al ministrului sănătății la Spitalul Universitar de Urgență Elias din Bucureşti. Verificările vin după ce unitatea medicală ar fi primit materiale sanitare, destinate intervenţiilor chirurgicale, care nu ar corespunde din punct de vedere calitativ.

„Este vorba despre o sesizare privind anumite materiale care se folosesc în blocul operator, respectiv ortopedie, care nu ar corespunde calitativ – spun medicii de acolo. Ştiu că s-a reziliat contractul cu firma care a furnizat aceste materiale, dar doresc să mă asigur că nu a fost afectată siguranţa pacientului şi că lucrurile vor intra în normal”, a declarat Sorina Pintea, citată de Agerpres.

Reprezentanții Spitalului Universitar de Urgență Elias au emis un comunicat în care prezintă situația în care a ajuns unitatea sanitară în urma unei achiziții publice prin licitație deschisă. „În procedura de atribuire, firma câștigatoare a prezentat materiale sanitare conforme cu caietul de sarcini și a cîștigat licitația conform criteriului de atribuire prețul cel mai scăzut. După încheierea licitației, la prima comandă de materiale sanitare, firma câștigătoare a livrat produse conforme cu caietul de sarcini. La livrarea comenzilor ulterioare s-au constatat deficiențe, semnalate administrației SUU Elias și Biroului Achiziții”, se arată în comunicatul Spitalului Elias. Ulterior, contractul cu furnizorul de materiale sanitare a fost reziliat.

Conducerea spitalului susține că nu au fost folosite materiale neconforme care să pună în pericol siguranța pacienților. Spitalul nu are în prezent alt contract pentru materiale sanitare și a fost demarată procedura de achiziție de urgență, stocul urmând să fie acoperit în întregime în perioada următoare, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.