Ministrul Sănătății va discuta, la Paris, despre un viitor Memorandum de Înțelegere, ce ar urma să includă stabilirea de parteneriate

Ministrul Sănătății, Victor Costache, va discuta cu omologul său francez, la Paris, despre Memorandumul de Înțelegere care se dorește a fi încheiat între  Ministerul Sănătății din România și Ministerul Solidarității și Sănătății din Republica Franceză în domeniul sănătății.

Victor Costache va merge în Franța săptămâna aceasta.

Memorandumul ”prevede stabilirea de parteneriate, schimb de experiență și bune practici  în domenii deficitare ale asistenței medicale ca de exemplu: marii arși, transplant, chirurgie cardiacă pediatrică, politica medicamentului, evaluarea tehnologiilor medicale, acreditarea unităților sanitare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

De asemenea, cei doi  miniștri vor analiza și subiecte de asistență medicală la zi, privind asigurarea cooperării între cele două sisteme pentru asigurarea măsurilor de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Vizita de lucru a ministrului român al Sănătății în Franța prevede și o întâlnire cu medicii români care activează în centre medicale franceze.

Tot în Franța, ministrul Victor Costache este invitat să țină o prelegere în cadrul  Conferinței privind „Chirurgia cardiacă și chirurgia vasculară în epoca tehnicilor minim invazive”, la Academia Națională  de Chirurgie din Franţa.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.