Ministrul Sănătății: Vă încurajez să purtaţi masca în continuare. Toţi trebuie să fim conştienţi, să încercăm să limităm transmiterea bolii

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, recomandă populaţiei să poarte în continuare masca de protecţie mai ales în spaţiile închise şi să aibă un comportament precaut, susţinând că recomandările specialiştilor trebuie să primeze faţă de dezbaterile despre constituţionalitatea unei măsuri.

„Vă încurajez să purtaţi masca în continuare până când ştiu sigur că situaţia din spitale a ajuns la normalitate şi practic transmiterea comunitară se opreşte în România. Este o recomandare şi cred că recomandările specialiştilor ar trebui să fie mai puternice în argumentaţie decât dezbaterile pe baza unei prevederi legată de o ordonanţă şi constituţionalitatea ei”, a declarat, vineri, ministrul Sănătăţii.

Alexandru Rafila a mai spus că discuţiile legate de constituţionalitatea unei ordonanţe nu au legătură cu sănătatea publică, iar comportamentul precaut şi utilizarea măştii mai ales în spaţii închise sunt măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

„Este discuţia aceasta legată de constituţionalitatea unei ordonanţe de urgenţă, constituţionalitatea şi o problemă formală dacă vreţi de procedură nu au legătură cu sănătatea publică. Trebuie toţi să fim conştienţi, să încercăm să limităm transmiterea bolii, să ne protejăm pe noi şi pe cei apropiaţi şi lucrul acesta ne va duce cât mai repede la normalitate”, a menţionat ministrul Sănătăţii.

Ministrul nu a precizat un termen legat de relaxarea restricţiilor şi a susţinut necesitatea integrării permanente în sistemul medical a celor care au lucrat în spitale în timpul stării de alertă.

Ministrul Sănătăţii a vizitat vineri Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” din municipiul Călăraşi. Unitatea medicală are 571 de paturi pentru spitalizare continuă şi aici sunt trataţi pacienţi care au urgenţe traumatice, chirurgicale şi cardiovasculare din tot judeţul. De asemenea, există şi un sector pentru pacienţii cu COVID-19.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.