Ministrul Sănătăţii va semna un ordin pentru a permite accesul la pacienţii COVID a aparţinătorilor şi al preoţilor

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că va fi permis accesul preotului, respectiv al pastorului, precum şi al aparţinătorilor, la pacienţii COVID-19 internaţi în spitale, în acest sens urmând să fie modificat protocolul privind bolnavii de coronavirus şi înmormântarea persoanelor decedate.

„Ordinul de ministru este în lucru în acest moment, cel târziu mâine va fi semnat, va conţine toate modificările care au fost solicitate de către reprezentanţii cultelor”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Acesta a adăugat că modificările sunt reglementări suplimentare pentru protejarea sănătăţii oamenilor, a celor care sunt implicaţi direct în tot ce se întâmplă înainte de o înmormântare şi în timpul înmormântării.

Vlad Voiculescu a precizat că toate solicitările cultelor vor fi incluse în noua formă a Ordinului de ministru.

De asemenea, Ordinul va cuprinde reglementarea privind accesul preotului, respectiv al pastorului, în spital, la pacienţii COVID-19 care au nevoie, precum şi a aparţinătorilor, cu respectarea unor reguli foarte stricte.

„Credem că este bine ca pacienţii care au nevoie de susţinere să o primească atât din partea reprezentanţilor cultelor, cât şi din partea unui aparţinător. Asta trebuie să se facă în condiţii de siguranţă”, a afirmat ministrul.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.