Ministrul Sănătății: Vaccinarea trebuie să fie un act voluntar. Trebuie să vedem, în contextul noii tulpini, care este eficacitatea vaccinării

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila a precizat, miercuri, că „vaccinarea trebuie să fie un act voluntar”, în contextul declarației președintei Comisiei Europene privind posibilitatea introducerii obligativității vaccinării anti-COVID-19 în UE.

„Sunt tot felul de discuții. Eu aș fi puțin mai reținut. Vaccinarea trebuie să fie un act voluntar. Și mai este un lucru, trebuie să vedem, mai ales în contextul emergenței acestei noi tulpini, care este eficacitatea vaccinării”, a declarat ministrul Sănătății.

„Totdeauna eu am pledat pentru vaccinare și acum pledez în continuare și avem acest prilej să facem din nou apel la toată lumea dacă dorește să aibă sărbători în liniște, în siguranță, să-și vaccineze în primul rând persoanele vârstnice și pe cei care au boli cronice în familie”, a precizat prof. dr. Alexandru Rafila.

„În ceea ce privește obligativitatea vaccinării, aici cred că sunt destul de multe discuții și până la urmă, cu toate că sunt încă discuții în interiorul unora dintre statele membre, această decizie nu cred că a fost încă adoptată de parlamentele respective. Sunt discuții în momentul de față”, a explicat ministrul Sănătății.

Declarațiile au fost făcute în cadrul proiectului ”Medicul Român. Prezent și Viitor pentru România”, lansat de Colegiul Medicilor din România. Campania are ca obiectiv conștientizarea rolului și locului medicului în societatea românească, precum și a importanței relației de încredere ce trebuie să existe între medic și pacient, între medic și opinia publică.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, miecuri, că Uniunea Europeană ar trebui să ia în calcul introducerea obligativității vaccinării împotriva COVID-19, ca răspuns la răspândirea rapidă a noii tulpini Omicron, în țările din blocul comunitar.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.