Ministrul Sănătății: Vârful sezonului gripal ar putea fi atins între 15 ianuarie şi 10 februarie

Vârful sezonului gripal în România ar putea fi atins în perioada 15 ianuarie – 10 februarie, a declarat, joi, ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

„Sezonul gripal în acest an este decalat cu câteva săptămâni. (…) Este posibil ca vârful să fie în perioada 15 ianuarie – 10 februarie, după care va urma o scădere a cazurilor de viroză respiratorie, inclusiv de gripă. Este a treia săptămână epidemică”, a explicat ministrul într-o conferinţă de presă, la care a participat şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Potrivit ministrului Sănătății, rata de pozitivare pentru infecţia gripală înregistrată în săptămână 26 decembrie – 1 ianuarie este de 37%.

Cu o săptămână înainte, rata de pozitivare a fost de 32%.

Cursurile şcolare vor fi reluate normal

Cursurile şcolare vor fi reluate normal şi nu sunt luate în calcul suspendarea sau desfăşurarea online, a anunţat Ministerul Educaţiei după o şedinţă convocată de Ministerul Sănătăţii.

”Precizăm, înainte de toate, că şcolile se vor redeschide în condiţii normale şi nu avem în vedere suspendarea cursurilor, trecerea în regim online sau în sistem hibrid”, a transmis Ministerul Educaţiei după întâlnirea convocată la Ministerul Sănătăţii, la care a participat și ministrul Ligia Deca.

Conform Ministerului Educţiei, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, va fi luată în calcul încheierea unui protocol comun ME-MS.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.