Ministrul Sănătății: Voi discuta cu echipa de control şi cu managementul Spitalului „Sfântul Pantelimon”

Ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a declarat că va discuta cu echipa de control şi cu managementul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Capitală despre activitatea din Secţia de Terapie Intensivă. „Abia acum a început această investigaţie. Lucrăm cât putem de repede”, a subliniat ministrul.

„Vreau să ştiu exact cum se desfăşoară activitatea în această secţie de terapie intensivă şi dacă sunt elemente care pot să pună sub îndoială calitatea actului medical”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Ministrul a menţionat că la vizita de vineri la Spitalul „Sfântul Pantelimon” participă şi preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, prof. univ. dr. Cătălina Poiană.

„Avem o responsabilitate, prima, pentru pacienţi şi să fie clară chestiunea aceasta. Noi răspundem pentru calitatea îngrijirilor şi pentru siguranţa pacienţilor. Şi cea de-a doua, care este la fel de importantă (..) este legată de prestigiul profesional şi de siguranţa exercitării profesiei de către medici. Lucrul acesta este foarte important pentru că, pe baza apărării prestigiului profesional şi pe baza încrederii pe care oamenii o au în medici, şi satisfacţia pacienţilor şi siguranţa serviciilor se echilibrează (…) Nici medicii nu pot lucra cum trebuie fără încrederea pacienţilor, nici pacienţii nu pot primi servicii de bună calitate, dacă nu au încredere în medici. Trebuie să înţelegem că nu discutăm despre tabere opuse, medici şi pacienţi, discutăm despre medici şi pacienţi”, a explicat ministrul Rafila.

Ministrul a afirmat că, vineri dimineaţă, Corpul de Control al ministrului Sănătăţii va fi la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, după ce un asistent medical a sesizat că „în perioada 4-7 aprilie, în cadrul secției ATI ar fi decedat 20 de pacienți printr-o administrare incorectă a unui medicament”.

Totodată, ministrul a precizat că echipa de control de la Ministerul Sănătăţii va fi însoţită de un reprezentant al Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti s-a autosesizat și a demarat o cercetare în cazul de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon”

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat şi a demarat o cercetare coordonată de Departamentul de Jurisdicţie Profesională cu privire la situaţia semnalată la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti.

„În urma informaţiilor din spaţiul public, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat şi a demarat cercetarea coordonată de Departamentul de Jurisdicţie Profesională în situaţia semnalată la Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Pantelimon din Bucureşti”, informează CMMB.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.