Ministrul Sănătății: Vrem să aducem mai mulți bani în Sănătate; și asigurările complementare sunt o soluție

”Vom căuta soluții pentru o rectificare bugetară pozitivă. Întotdeauna ne vom lupta pentru mai mulți bani în sănătate. Sărăcia este greu de manageriat, dar după ce vom avea un buget suficient, vom putea avea pretenții și mai mari”, a declarat Victor Costache în conferință de presă organizată cu ocazia preluării mandatului.

”Vrem să aducem mai mulți bani în Sănătate: rectificarea bugetară, dar și asigurările complementare sunt o soluție. Multă lume a evitat acest subiect pe parcursul acestor ani. Suntem în Europa, într-o țară europeană, haideți să lăsăm tabu-urile deoparte, să avansăm și să punem pacientul în centrul sistemului”, a afirmat el.

“Facem un studiu comparativ al legislației asigurărilor complementare în mai multe țări. Sunt un partizan al sistemului francez, din ce am studiat”, a spus și premierul Ludovic Orban.

La rândul său, vicepremierul Raluca Turcan, a vorbit despre deficitului FNUASS. ”Deficitul la Fondul Național Unic de Sănătate este, la 9 luni, este de trei miliarde de lei, iar prima provocare a mandatului domnului ministrul Victor Costache va fi să asigure servicii de calitate în acest context financiar extrem de dificil.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a precizat că va fi făcută o evaluare a necesităților financiare pentru a se stabili suma pe care o va primi în plus Sănătatea la rectificarea bugetară. ”Cert este că nu sunt bani suficienți pentru a încheia anul”, a subliniat el.

În cursul audierii în Parlament, Victor Costache a anunțat că va cere o rectificare pozitivă a bugetului Sănătății, pentru că, altfel, ”în luna decembrie vom fi descoperiţi”.

„În legătură cu bugetul de investiţii (al Ministerului Sănătăţii – n.r.ed)(…) pot să vă spun că vom face un audit din primele zile pentru a avea o radiografie corectă a situaţiei investiţiilor şi, evident, trebuie regândit modul în care se prioritizează aceste investiţi. Ceea ce ştiu, la nivelul Casei (…) creditele sunt angajate, sunt executate, calendarul de execuţie este la zi şi, practic, vom fi descoperiți”m a subliniat Costache.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.