Ministrul Sorin Câmpeanu nu va ezita să închidă școlile, dacă situația o va impune

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat că momentan nu suntem în situația în care școlile să se închidă. Însă, dacă realitatea epidemiologică va impune acest lucru, nu va ezita să ia această decizie.

Potrivit ministrului, în acest moment riscul este gestionabil, dar nu poate fi eliminat complet.

”Experții în epidemiologie au considerat că riscul este gestionabil. Desigur, riscul nu poate fi eliminat complet. (…) 290 de elevi infectați, cu precizarea că infectarea s-a făcut anterior deschiderii școlilor, deci prezența fizică în școală nu a fost o cauza pentru infectările de săptămâna trecută. (…) Acești 290 de elevi, din fericire asimptomatici sau cu forme foarte ușoară, sunt 1 la 10.000 deci o rată de infectare mult inferioară ratei generale de infectare. Clase sunt 200 din 136.000 de clase. Chiar dacă la prima vedre situația poate părea îngrijorătoare, nu este îngrijorătoare”, a declarat ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, pentru un post de televiziune.

Reamintim că în prima săptămâna de cursuri au fost testați pozitiv un număr de 290 de elevi și 259 de cadre didactice. De asemenea, cursurile din 203 clase au fost suspendate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.