Ministrul Sorin Cîmpeanu, despre testarea COVID-19 în școli

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că nivelul de testare COVID-19 în școli a fost inexistent și că ar trebui să înceapă cât mai repede posibil. De asemenea, ministrul spune că varianta testelor de salivă în școli ar putea fi luată în calcul, cel puțin pentru o anumită categorie de elevi și profesori.

”Am avut o propunere în comitetul interministerial, urmează să formalizăm această solicitare și să se discute la nivelul Guvernului”, a declarat joi seară ministrul Educației la un post de televiziune.

Întrebat dacă testarea ar putea să înceapă până săptămâna viitoare, ministrul Cîmpeanu a precizat: ”Ar trebui să se întâmple, pentru că nivelul de testare în școli a fost inexistent”.

Ministrul a mai spus că ar dori testarea cel puțin în cazul elevilor care prezintă simptome, precum și a celor care au în jur cazuri confirmate. De asemenea, testarea se dorește să fie făcută și angajaților din educație care au suspiciuni că ar putea fi infectați.

”Oricum aceste teste trebuie să fi validate printre teste Real Time PCR, dar sunt un semnal de a atrage atenția că există o problemă”, a mai spus Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.