Ministrul Tătaru, despre creșterea numărului de cazuri de infectare: Se consumă boala celor 4.000 de pacienți care au refuzat internarea

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că în acest moment, suntem în săptămânile în care se consumă boala celor aproape 4.000 de pacienți care au refuzat internarea sau au solicitat externarea, în cele aproape trei săptămâni de vid legislativ.

Tătaru a precizat că sunt două săptămâni grele, în care vom avea o creștere progresivă a numărului de cazuri de îmbolnăviri.

” În toată această perioadă au existat măsuri de relaxare, am avut de pe 3 iulie până pe 21 și lipsa unui cadru legislativ, lipsa unor pârghii pentru a putea gestiona pacienții infectați, simptomatici sau asimptomatici.
Începând cu 23 iulie, o dată cu intrarea în vigoare a Legii am reluată această muncă titanică de identificare, diagnosticare, izolare, carantinare sau izolare la domiciliu”, a declarat ministrul Tătaru.

El a mai spus că rămâne să fie adaptate unitățile sanitare , paturile de terapie intensivă și aparatura, la numărul de bolnavi.

„Suntem în cele două săptămâni pe care, dacă le gestionăm, nu doar noi, Guvernul, ci și populația și agenții economici care au beneficiat de acele relaxări, cu acele simple măsuri portul măștii, păstrarea distanțării fizice, spălatul pe mâini, un dezinfectat la locul de muncă, la o terasă, respectarea acestor reguli și în zonele turistice, putem vorbi peste două-trei săptămâni de o aplatizare și o scădere a numărului de cazuri”, a mai spus ministrul.

În același timp, el a atenționat că dacă nu vom respecta aceste reguli, să ne așteptăm la o creștere relativă, progresivă, pe care sistemul sanitar se va strădui să o gestioneze.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.