Minsitrul Rafila: Vom face o statistică privind decese în intervale scurte la Spitalul „Sfântul Pantelimon” şi alte unităţi medicale

Ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a declarat că va fi realizată o statistică pentru a identifica dacă la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Capitală sau în alte unităţi medicale de urgenţă s-au înregistrat „acumulări de cazuri, adică de decese pe perioade mai scurte de timp”.

„O să facem şi o statistică să vedem dacă au existat acolo sau la alte spitale şi acumulări de cazuri, adică de decese pe perioade mai scurte de timp. Eu, fără să fiu specialist în Terapie Intensivă, pot să vă spun că şi în pandemie şi în cazul sezoanelor de viroze respiratorii există anumite săptămâni când, la nivel naţional, se înregistrează un număr mai mare de decese, dar o să vedem la acest spital şi putem eventual comparativ să vedem cu alte spitale de urgenţă, că trebuie să compari acelaşi tip de spital”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Potrivit ministrului, fosta şefă a Secţiei ATI de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” a semnalat o serie de probleme, care vor fi verificate.

„Sunt tot felul de probleme pe care le relatează fosta şefă. Ea consideră că este împiedicată să-şi exercite dreptul de a ocupa postul de şef de secţie. Nu cred că este vorba de aşa ceva, că este urmărită (…). Sunt probleme pe care le vom verifica şi am înmânat şi Corpului de control şi această scrisoare. Dânsa înţeleg că a mai avut astfel de probleme de-a lungul timpului. Nu e prima dată, rămâne de văzut. Acolo este un corp medical format, din câte ştiu eu, din 13 medici de terapie intensivă”, a precizat prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Corpul de control al Ministerului Sănătăţii şi un reprezentant al Colegiului Medicilor se află la Spitalul „Sfântul Pantelimon”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.