Mitinguri ale lucrătorilor din sănătate, marți, în fața Guvernului, a Parlamentului și a Palatului Cotroceni

Federația „Solidaritatea Sanitară” anunță luni desfășurarea Mitingului național al lucrătorilor din sănătate în data de 28 decembrie 2021.

Membrii Federației se vor aduna marți în fața Guvernului, a Parlamentului și a Palatului Cotroceni, potrivit unui comunicat de presă al Federației ”Solidaritatea Sanitară”.

Mitingul va fi însoțit și de alte manifestări de susținere desfășurate în spitalele din țară.

Principalele revendicări, potrivit comunicatului Federației, sunt:

  1. Acordare drepturilor salariale legitime:
    1. Plata salariului de bază la nivelul prevăzut de legea 153/2017 pentru anul 2022 pentru toți lucrătorii din sănătate (inclusiv pentru personalul nemedical-TESA);
    2. Raportarea tuturor sporurilor la salariul de bază amintit anterior pentru toate categoriile de salariați și calculul tarifului orar al gărzilor prin raportare la tariful orar al salariului de bază.
  2. Recunoașterea schimbului de tură ca timp de muncă și recunoașterea stagiului de cotizare suplimentar efectuat de profesioniștii din sănătate.
  3. Renegocierea părții privitoare la sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și includerea în cadrul acestuia a tuturor strategiilor de acțiune prevăzute ca anexe la contractul colectiv de muncă la nivel de sector. Federația „Solidaritatea Sanitară” precizează public că partea privitoare la sănătate din PNRR a fost elaborată de Guvernul anterior prin încălcarea obligațiilor, asumate de Ministerul Sănătăți, de includere în toate strategiile acestuia a celor convenite în cadrul contractului colectiv de muncă și prin încălcarea obligațiilor exprese ale Comisiei U.E. de a elabora PNRR cu consultarea partenerilor sociali. Strategiile de acțiune și procedurile prevăzute în cadrul Contractului colectiv de muncă la nivel de sector, a căror introducere în P.N.R.R. este solicitată de Federația „Solidaritatea Sanitară”

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.