Moașele vor putea ocupa postul de director de îngrijiri în spitale. Ordinul, publicat în Monitorul Oficial

Ministerul Sănătății a modificat criteriile pentru ocuparea postului de director de îngrijiri în spitalele publice, pentru care vor putea candida și moașele, care dețin gradul principal de cel puțin doi ani.

Măsura a fost cuprinsă în Ordinul pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului sănătății publice nr. 284/2007 privind aprobarea Metodologiei-cadru de organizare și desfășurare a concursurilor/examenelor pentru ocuparea funcțiilor specifice comitetului director din spitalele publice.

Ordinul a fost publicat, joi, în Monitorul Oficial.

Vă prezenatăm textul Ordinului publicat în Monitorul Oficial Nr. 261/17.III.2022:

Văzând Referatul de aprobare al Direcției generale resurse umane, structuri și politici salariale nr. AR 4.039 din 10.03.2022 din cadrul Ministerului Sănătății, având în vedere prevederile art. 181 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind
organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății, cu modificările și completările ulterioare, ministrul sănătății emite următorul ordin:

Art. I. — Anexa la Ordinul ministrului sănătății publice nr. 284/2007 privind aprobarea Metodologiei-cadru de organizare și desfășurare a concursurilor/examenelor pentru ocuparea funcțiilor specifice comitetului director din spitalele publice, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 117 din 16 februarie 2007, cu modificările și completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

1. La articolul 3 alineatul (3), litera c) se modifică și va avea următorul cuprins:
„c) pentru directorul de îngrijiri:
1. sunt asistenți medicali generaliști, moașe sau asistenți medicali cu grad principal;
2. dețin gradul principal de cel puțin doi ani;
3. sunt absolvenți de învățământ universitar de lungă sau scurtă durată, cu diplomă de licență/absolvire.”

2. La articolul 3, alineatul (4) se abrogă.

Art. II. — Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.