Moderna a început pregătirile pentru distribuirea vaccinului anti-COVID-19. Camioanele duc dozele în peste 3.700 de locații din Statele Unite

Pregătirile pentru distribuirea vaccinului împotriva COVID-19, produs de compania americană de biotehnologie Moderna, au intrat în linie dreaptă. Camioanele urmează să transporte, de duminică, dozele către peste 3.700 de locaţii din Statele Unite, a declarat generalul de armată Gustave Perna, transmite Reuters.

Al doilea vaccin aprobat de autorităţile de reglementare americane, după cel produs de companiile Pfizer şi BioNTech, va ajunge la furnizorii de servicii pentru sănătate cel mai devreme luni, a spus Perna.

Acesta a adăugat că livrarea primelor 20 de milioane de doze de vaccinuri furnizate de Moderna şi de Pfizer ar putea dura până în prima săptămână din ianuarie.

Vaccinurile produse de Moderna şi de Pfizer nu sunt recomandate persoanelor susceptibile să facă reacţii alergice.

Cele două vaccinuri au la bază o nouă tehnologie, a ARN-ului mesager, fiind observate reacţii alergice atât la două persoane care au fost vaccinate cu vaccinul Pfizer în Regatul Unit, cât şi la două persoane vaccinate în Statele Unite.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.